9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (2024)

Hvis du er en person, der kæmper, når du står over for matematiske problemer, er du ikke alene. Matematik beskrives ofte som blot et redskab, men som fa*g har det altid været en kilde til intimidering for mange elever, som ser på det med frygt og fascination. Men i de senere år har væksten af AI-teknologier gjort det muligt for folk, der frygter matematik, nemt at løse komplekse matematikproblemer.

Sådanne AI-værktøjer kan også hjælpe dig med at forstå matematikproblemer og fremme dine problemløsningsevner. AI-værktøjer kan give feedback baseret på din tilgang, så du kan lære og blive bedre til matematik. Så uden videre, her er de bedste AI-værktøjer, du kan bruge til at hjælpe dig med at løse matematiske problemer.

Wolfram Alpha

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (1)

Wolfram Alpha

Wolfram Alphas beregningsmotor kan hjælpe med at løse komplekse matematiske problemer og kan endda hjælpe dig med naturvidenskabelige og tekniske problemer

Fordele:Kan løse komplekse problemer og samtidig give trin-for-trin forklaringer, har et enormt bibliotek af formler og ligninger

Ulemper:Den gratis version har begrænsede funktioner

Prøv Wolfram Alpha

Wolfram Alpha er en beregningsmaskine, der kan udnytte AI's kraft til at løse avancerede algebra-, calculus- og aritmetiske problemer. Det kan også give detaljerede forklaringer, og du kan bruge det til at løse problemer, der involverer ligninger, plots og graffunktioner. Derudover har AI-værktøjet kraftfulde visuelle egenskaber, takket være hvilke plots og grafer er yderst interaktive, hvilket gør det lettere at forstå matematiske problemer. Udover matematik kan Wolfram Alpha også hjælpe med at løse naturvidenskabelige og tekniske problemer.

Det, der gør dette AI-værktøj så nyttigt, er, at det kan give trin-for-trin-løsninger til matematikproblemer. Wolfram Alpha har også et enormt bibliotek af ligninger, formler og begreber, og lader dig visualisere dataene på en interaktiv måde. Selvom det er et fremragende AI-værktøj, skal du være forbundet til internettet for at bruge det.

På plussiden behøver du ikke downloade og installere noget for at bruge det, da det er fuldstændig cloud-baseret. Det betyder, at elever med forskellig hardware nemt kan bruge det uden at bekymre sig om, hvorvidt deres system er understøttet. Når det er sagt, er den gratis version en smule begrænset i, hvad du kan gøre, så hvis du vil drage fuld fordel af appen, bliver du nødt til at få den betalte plan, der koster $5 om måneden årligt for studerende.

Photomath

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (2)

Photomath

Tilgængelig på iOS og Android, Photomath-appen lader dig scanne matematiske problemer og giver trin-for-trin løsninger med animerede instruktioner

Fordele:Gratis version tilgængelig for elever, dækker flere typer matematiske problemer, er velegnet til forældre, lærere såvel som elever

Ulemper:Ingen dedikeret desktop- eller webapp

Prøv Photomath

Photomath er en mobilapp til iOS- og Android-enheder drevet af avanceret kunstig intelligens, der lader dig scanne håndskrevne eller udskrevne matematiske spørgsmål. Når du gør det, vil appen give en trin-for-trin forklaring, så du nemt kan løse problemet. Photomath kan levere løsninger til forskellige typer problemer, herunder calculus, algebra, aritmetik og mere lige fra grundskoleniveau til universitetsniveau.

Måske er det bedste ved denne app for studerende, at det er helt gratis at bruge, selvom der også er en betalt version, der kræver et abonnement og koster $9,99 pr. måned. Den hurtige feedback gør den velegnet til en bred vifte af brugere, herunder forældre, lærere og forskningsstuderende. Desuden giver de animerede instruktioner en visuelt tiltalende og fornøjelig oplevelse, der hjælper eleverne med at forstå problemer bedre.

Sokratisk

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (3)

Sokratisk

Socratic er afhængig af Googles AI til at hjælpe dig med at forstå og løse matematiske problemer og er tilgængelig til Android og iOS

Fordele:Giver klare forklaringer med visuelle hjælpemidler og dækker forskellige emner, herunder geometri, algebra, aritmetik osv.

Ulemper:Forklaringer kan være for forenklede

Prøv Socractic

Drevet af Googles AI er Socratic en anden mobilapp, der er designet til at hjælpe elever med at forstå og løse matematiske problemer med lethed. Det fungerer ligesom Photomath, så du kan scanne matematiske problemer og derefter få detaljerede forklaringer på, hvordan du løser dem. Det giver også trin-for-trin vejledninger og andre ressourcer, som kan hjælpe dig med at forstå matematiske problemer nemt.

Uanset om du vil lære grundlæggende aritmetik eller avanceret regning, har Socractic dig dækket. Appen giver også videoer, der kan hjælpe dig med at løse matematiske problemer og også kan hjælpe dig med andre fa*g, såsom naturvidenskab og historie. Som med mange andre Google-apps er Socratic helt gratis at bruge.

Julius

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (4)

Julius

Ved at bruge både GPT-4 og Claude 3 er Julius et kraftfuldt AI-værktøj til at analysere og løse matematiske problemer

Fordele:Tilbyder detaljerede løsninger, har et indbygget fællesskabsforum og tillader upload af scannede billeder og Google Sheets

Ulemper:Gratis plan er meget begrænset i, hvad det lader brugere gøre; Premium-planer er dyrere sammenlignet med andre

Prøv Julius

Julius AI har en kraftfuld AI-motor, der gør den velegnet som et pædagogisk værktøj til at hjælpe med at løse matematiske problemer. Som mange andre lignende værktøjer giver det dig mulighed for at scanne matematiske problemer og giver detaljerede forklaringer via chat. Du kan også få trin-for-trin løsninger, og Julius har endda et indbygget fællesskabsforum, hvor du kan diskutere problemer, forespørgsler og andre ting.

Fællesskabet giver også assistance, feedback og ideer til, hvordan man udnytter platformen bedst muligt. Julius bruger både GPT-4 og Claude, afhængigt af det matematiske problem, den skal løse, hvilket gør den ret robust. Du kan også uploade Google Sheets eller billeder af dit matematiske problem eller indtaste det manuelt, når du beder AI'en om hjælp.

Julius AI tilbyder flere planer, og den gratis plan giver dig mulighed for at sende 15 beskeder om måneden. Grundplanen koster $17,99 om måneden og tillader at sende 250 beskeder om måneden, mens Essential Plan koster $37,99 og tilbyder ubegrænsede beskeder. Endelig tillader Pro-planen, der koster $49,99 per måned, også at sende ubegrænset beskeder, men kommer også med tidlig adgang til premium-funktioner og prioriteret kundesupport.

Matthew

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (5)

Matthew

Mathway kan hjælpe dig med at løse aritmetik, algebra, geometri og andre matematiske problemer online såvel som offline.

Fordele:Giver klare forklaringer, fungerer offline, er nem at bruge, har interaktive øvelser

Ulemper:De bedste funktioner er kun tilgængelige med den betalte version

Prøv Mathway

En del af læringsplatformen Chegg, Mathway er et gratis læringsværktøj, der kan hjælpe dig med at lære grundlæggende til avancerede matematikproblemer. Du kan både scanne og manuelt indtaste problemer for at få en detaljeret og klar forklaring. AI-værktøjet kan hjælpe dig med at løse trigonometri-, algebra-, geometri- og aritmetiske problemer, og du kan også bruge det offline, hvilket er dets største fordel i forhold til alternative muligheder.

Mathway er designet til at hjælpe eleverne med at forstå problemer i dybden gennem omfattende løsninger og har en brugervenlig grænseflade. Selvom det har en grundlæggende gratis version, hvis du vil bruge dets avancerede funktioner, skal du tilmelde dig et abonnement, som koster $19,99 om måneden og tilbyder funktioner som grafplotning og interaktive øvelser.

Ahorn lommeregner

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (6)

Ahorn lommeregner

Maple Calculator tilbyder flere funktioner, herunder undervisningsspil og interaktive diagrammer for bedre forståelse af matematiske problemer

Fordele:Gratis at bruge, fungerer offline og lader dig endda tjekke håndskrevne svar på matematiske problemer

Ulemper:Elever kan have brug for yderligere hjælp til at forstå avancerede begreber

Prøv Maple Calculator

Maple Calculator er udviklet af MapleSoft og tilbyder adskillige funktioner, der gør det til et omfattende matematisk værktøj, herunder undervisningsspil, grafværktøjer og avanceret funktionsløsning. Det er en online app tilgængelig til iOS og Android platforme og er gratis at bruge. Maple Calculator kan bruges til at løse algebra, aritmetik, calculus, trigonometri og andre problemer og er ideel til videnskabsmænd, ingeniører, matematikere og studerende.

Komplicerede matematiske begreber præsenteres grafisk, hvilket hjælper dig med at forstå dem bedre. Du kan indtaste dine matematiske problemer i appen for at få trin-for-trin løsninger, og du kan endda tjekke dine håndskrevne svar ved hjælp af appen. Maple Calculator er en anden app, der fungerer både offline og online.

CameraMath

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (7)

CameraMath

CameraMath tilbyder unikke funktioner som personlige løsninger fra undervisere og flere lommeregnere, og CameraMath er en anden fantastisk AI-matematikløser-app.

Fordele:Tilbyder matematiske ressourcer og vejledning ud over detaljerede løsninger, og en gratis version er også tilgængelig

Ulemper:Du kan ikke bruge CameraMath offline

Prøv CameraMath

CameraMath er ikke kun en app, der giver løsninger på matematiske problemer, men tilbyder også matematikressourcer og vejledning til elever. Den kommer med funktioner som Math Solver og Ask Tutors, og du kan endda få personlig support, når du løser problemer i algebra, calculus og mere. Du kan uploade billeder af matematiske problemer, som AI'en vil analysere ved hjælp af billedgenkendelse og forskellige algoritmer, før du leverer løsningerne.

Der er også en bankfunktion, som giver adgang til adskillige ligninger, formler og begreber, og eleverne kan bruge forskellige typer lommeregnere, herunder geometri, grafer og videnskabelige lommeregnere. CameraMath tilbyder en gratis og betalt version, sidstnævnte koster $3,33 pr. måned. Platformen kræver dog en stabil internetforbindelse, så du kan ikke bruge den offline.

Microsoft Math Solver

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (8)

Microsoft Math Solver

Microsoft Math Solver kan genkende håndskrevne input og give svar på forskellige sprog som spansk og tysk.

Fordele:Tilbyder øvelsesøvelser og interaktive grafer, trin-for-trin instruktioner og er gratis at bruge på mobil og desktop

Ulemper:Kræver internetforbindelse for alle funktioner

Prøv Microsoft Math Solver

Det, der adskiller Microsoft Math Solver fra andre lignende AI-værktøjer, er dens håndskriftsbaserede grænseflade, og den kan også genkende håndskrevne input. Når den gør det, kan dens algoritme give trin-for-trin instruktioner til at løse problemet. Endnu mere imponerende er det faktum, at du kan bruge dette værktøj på forskellige sprog, herunder spansk, hindi og tysk, for at nævne nogle få.

Microsoft Math Solver er gratis at bruge, og du kan få flere løsninger på et problem sammen med øjeblikkelig feedback. Du kan downloade den fra Google Play Store eller Apple App Store afhængigt af hvilken enhed du har. Men mens mange matematiske AI-apps ikke har en desktop-app, kan du også bruge Microsoft Math Solver på dit skrivebord gennem en webbrowser, hvilket er en anden fin touch.

Symbolab

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (9)

Symbolab

Udover at give forklaringer og instruktioner, lader Symbolab dig spore og dele matematiske problemer med andre ved hjælp af sin Digital Notebook

Fordele:Tilgængelig på både desktop- og mobilplatforme, har en gratis version, kan bruges til at lave vurderinger og feedback

Ulemper:Avancerede funktioner er låst bag abonnementsplanen

Prøv Symbolab

Ligesom CameraMath tilbyder Symbolab et udvalg af lommeregnere, du kan bruge til at løse matematiske problemer. Derudover lader den dig spore dine fremskridt fra et dashboard, der tilbyder analyser og rapporter. Værktøjet giver også detaljerede løsninger på problemer og kan hjælpe dig med at forbedre dine matematiske færdigheder gennem quizzer og øvelser.

Symbolabs iøjnefaldende funktion er dens Digital Notebook, som hjælper med at holde styr på alle matematiske problemer, du løser ved hjælp af platformen. Du kan også dele dem med andre, der bruger det, og undervisere og vejledere kan bruge Symbolab til at oprette et virtuelt klasseværelse, oprette vurderinger og give feedback. Symbolab har både gratis og betalte planer, hvor sidstnævnte koster $ 7,99 om måneden. Du kan bruge den via webbrowseren på desktopplatforme eller downloade dens mobilapp på Android- og iOS-enheder.

Hvis du leder efter de bedste AI-værktøjer, der kan hjælpe dig med at løse matematiske problemer nemt, har vi delt de ni bedste muligheder, der er værd at prøve. Disse værktøjer kan hjælpe eleverne med at forbedre deres matematiske færdigheder, mens vejledere kan bruge dem til at forklare begreber og principper ved hjælp af interaktive diagrammer, plots og grafer.

Det er dog vigtigt at huske, at dette blot er værktøjer, der skal bruges til at forstå matematiske begreber. Du skal ikke stole på, at de bare får svarene og løser problemerne fuldstændigt.

9 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med matematikproblemer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6052

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.